divendres, 28 de març del 2014

PLE DE L'AJUNTAMENT DE PALMA DEMANANT LA RETIRADA DE L'AMIANT

El passat dijous 27 de març un grup de pares i mares en representació de l'AMIPA del Pont va assistir el  Ple de l'Ajuntament de Palma per demanar lar retirada de l'amiant que tenim a l'escola.
Aquí en teniu el text que es va llegir:
"Bon dia, sóc un pare que vinc com a portaveu de l’AMIPA (Assemblea de Mares i Pares de Alumnes) del col·legi  “Es Pont” situat al barri de Son Gotleu de Palma.
Volem expressar la nostra preocupació pel risc que suposa tenir tota la teulada, baixants de pluvials i dipòsit  de l’escola d’uralita, que com sabem està feta amb el perillosíssim i mortal amiant. Amiant que tal com reconeix la mateixa consellera de educació a la resposta parlamentaria enregistrada dia 28 de gener d’enguany,  “hauria d’haver estat substituït”.
La Conselleria reconeix el perill, però la pregunta que ens fem és:  Quan deixaran els nostres infants d’estar exposats directament a un càncer de pulmó o asbestosis?.

A Balears  segons dades de la Conselleria d’Educació hi ha un total de 36 centres amb aquest problema,  11 estan a Palma  i “es Pont” és un del que més quantitat de la temible matèria.  Sabem que malauradament a Espanya no s’obliga per llei a retirar aquest material, si està, però, tipificat que no s’ha de reparar en cap cas i s’ha de retirar, com consta a l’ordre ministerial de presidència publicat al BOE del dia 14 de desembre del l’any 2001. Dons així i tot a la nostra escola s’han fet reparacions de cruis i forats, deixant trossos com aquest sense retirar.
             
           L’ajuntament com encarregat del manteniment dels centres no hauria d’haver premés aquestes reparacions. Aquest ajuntament hauria d’haver exigit a la conselleria d’educació, encarregada de les feines estructurals, la retirada immediata de la coberta rompuda.

 Els hi demanem, a tots els grups polítics presents a la sala , que no esmercin esforços en la típica lluita que ens tenen acostumats, de cercar el culpable, el que va reparar en contra de la llei la coberta, els hi demanem que no  facin electoralisme fàcil amb això, ja que les nostres filles seguiran amb el perill damunt els seus caps.
Els hi demanem, també, a l’equip de govern d’aquest ajuntament que faci pressió a qui pertoqui per poder eliminar aquest risc, que apliquin el principi de precaució i no ens la juguem amb els que més estimem.

Ens dirigim a vostès donat que la conselleria va anular la reunió que teníem aquest dilluns per tractar aquest tema i altres dèficits que presenta l’edifici de l’escola, sense cap explicació ni nova convocatòria. D’aquesta manera,  demostra una vegada més, que no està interessada en l’educació, ni en la salut dels nostres infants.

Volem una educació de qualitat i creiem que també ho han de ser les infrastructures a on aquesta es desenvolupa. No com el  president Bauzá que fa dos dies va declarar que no vol una educació pública i de qualitat, llavors senyor batle: pensa també com en Bauzá? hi creu en l’educació pública i de qualitat?. És en fets que li demanem que ens ho respongui, ja  que per desgracia no ens creiem les paraules dels nostres polítics.


     Per acabar m’agradaria recordar les paraules que el senyor batle va dir fa gairebé tres anys, després dels trists incidents que feren famós al barri on està l’escola;_“...Son Gotleu es prioritari...” emperò mesos més tard digué  “...Son Gotleu debe esperar...” i  seguim esperant....  els que vivim a diari en aquest barri veiem com segueix deteriorant-se a nivell estructural  i social, i entenem que és una  prioritat innegociable la salut dels que allà hi vivim. Tota la intervenció es resumeix en que s’han canviat unes rajoles d’alguna vorera i hem rebut visites d’alguna autoritat puntualment I mentre el dia a dia del barri el construïm, pares, mares, infants, mestres, veïnades, amb molta voluntat  però sense recursos, on estan les educadores?, les mediadores ?, on estan les places i els parcs millorats?, on està el deute històric que té la ciutat amb aquest barri?.... Tal vegada haurem d’esperar a l’any vinent a tornar a sentir lo importat que és Son Gotleu , o tal vegada siguin només els seus vots l’important..
.
Donin al barri allò que es mereix per poder conviure en pau i no arrisquin més la salut dels nostres infants, de les mestres i de nosaltres mateixes."

Palma 27 de març 2013 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada