dimecres, 12 de setembre del 2012

AIXÍ ELS NOSTRES INFANTS NO COMENCEN



L’educació no canvia el món, canvia a les persones que canviaran el món, ens ho va ensenyar en Paulo Freire.
Eduqueu-vos i sereu lliures, ens deia un poquet més tard el tan estimat pedagog llibertari Francesc Ferrer i Guàrdia.
L’educació és un arma de construcció massiva, deia una pancarta que varen penjar els companys i companyes d’un institut el curs passat.
Aquesta EDUCACIÓ en majúscules ha d’arribar a tothom, garantint la igualtat d’oportunitats a tota la ciutadania per igual. Per garantir això l’EDUCACIÓ HA DE SER PÚBLICA I DE QUALITAT.
Els nostres governants saben molt bé el poder que té aquesta educació i és per això que en nom de la crisi s’han marcat una fita molt clara: deixar d’invertir en educació per a totes i tots.
I mentre l’educació pública agonitza, amb doblers de la ciutadania es concerten escoles que practiquen l’educació diferenciada. Segueix agonitzant i es creen problemes lingüístics amb un cost superior a 12.000€. Segueix la desprotecció d’infants i joves mentre pagam càrrecs polítics que no donen la cara. Ens deuen molts de doblers i mentres rescaten a la banca. Llavors, doblers n’hi ha, la pregunta és per qui? I per fer què?
L’AMIPA del PONT no podem deixar d’indignar-nos davant aquesta situació de des-protecció de l’educació pública que repercuteix directament en els nostres infants i a llarg plaç a la població en general.
Per a nosaltres comença un nou curs amb unes condicions pèssimes, llavors volem cridar ben fort que: AIXÍ ELS NOSTRES INFANTS NO COMENCEN. Donam tot el nostre suport a aquesta iniciativa de l’IES de Sineu i de la FAPA, i ens adherim en aquesta.
Senyor Bosch, aquesta no és manera de començar, el 13 de setembre no serà un inici de curs com qualsevol altre. La vida de motes famílies està en joc, no privatitzeu els nostres drets.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada